Soitinhuolto- ja korjaus

Asiantuntevasta kivijalkaliikkeestä ostettu soitin on yleesä hyvissä säädöissä, mutta esimerkiksi nettikaupoista tilatut tehdaskitarat olisi syytä perushuoltaa kuntoon ennen käyttöönottoa.

Kielisoitin muutenkin kaipaa säännöllistä huoltoa. Riippuen kitaran säilytysolosuhteista jopa kaksi kertaa vuodessa. Talven lämmityskaudesta johtuen huoneilmankosteus Suomessa vaihtelee paljon ja vaikuttaa rajusti soittimen puisiin osiin. Puinen soitin elää ja kaipaa säätöä kosteuden vaihtelun mukaisesti. Säilytäthän soittimesi aina asianmukaisesti kovassa laukussa kostuttimen ja ilmankosteusmittarin kera, sekä huolehdithan varsinkin otelaudan säännöllisestä puhdistamisesta.

Voit sopia soittimellesi huoltoajan. Varaa aika varauskalenterista ja tuo soittimesi hyvissä ajoin ennen sovittua aikaa liikkeeseen, ja saat soittimesi huollettuna takaisin jopa saman päivän aikana.

Koronan tuoman poikkeustilan aikana tarjoan myös soittimen noudon ja palautuksen 15 € lisähintaan pääkaupunkiseudulla.


Nyt verkkokaupasta ja paikan päältä saa myös ostettua lahjakortteja, joilla voi näppärästi kuitata huollon. Tämä on oiva lisä esimerkiksi uuden lahjakitaran kumppaniksi.

Huoltohinnat

Kielten vaihto — 20 €
Suoritan kielten vaihtamisen ja opastan samalla kuinka se kannattaa kyseisen soittimen kohdalla tehdä. Kielet laskutetaan erikseen. Voit tuoda ne myös itse. Jos et ole varma mikälaiset kielet soittimeesi kannattaisi ostaa, niin ole yhteydessä etukäteen.

Perushuolto — 80 €
Perushuoltoon kuuluu soittimen puhdistaminen kauttaaltaan sekä otelaudan öljyäminen. Kaikki osat tarkastetaan puhdistamisen yhteydessä. Nauhat kiilloitetaan ja soitin trimmataan soittokuntoon. Perushuollon yhteydessä vaihdetaan aina kielet. Valikoimasta löytyy joitan peruskieliä joista veloitan erikseen, mutta mikäli sinulla on omat suosikit, tuothan ne soittimen mukana.

— Floyd Rose tallasta veloitan +25 €

Mikäli olet kiinnostunut oppimaan oman soittimesi perushuollon, varataan projektille aika erikseen ja tehdään tämä samaan hintaan yhdessä. Mielestäni jokaisen soittajan tulisi kielten vaihtamisen lisäksi osata tehdä soittimensa perussäätö, ja neuvon siinä mielelläni.
Luennoin mielelläni oppilaitoksille tai isommille ryhmille soittimen ylläpitoasioista. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Minimiveloitus — 20 €
Joskus voi käydä niin, että tulemme asiakkaan kanssa siihen tulokseen kesken huollon ettei huoltoa kannata jatkaa, vaan se on esimerkiksi palautettava myyjälle valmistusvirheen vuoksi. Näissä tapauksissa otan tämän pienen korvauksen menetetystä työajasta. Ennen varsinaista työtä suoritettava arviointi on kuitenkin aina ilmaista, joten älä epäröi tuoda soitintasi näytille.

Nauhatyöt

Kielisoittimien otelaudan nauhat ovat kuluvia osia ja näitä tulee säännöllisesti hioa tai jopa vaihtaa. Kun soittimen nauhat hiotaan tai vaihdetaan, tulee lisäksi suorittaa soittimen perushuolto. Tämä laskutetaan nauhatöiden lisäksi. Nauhatyötkin oppii tekemään itse, mutta en suosittele tekemään sitä ilman asianmukaisia työvälineitä ja tietotaitoa.

Nauhojen hionta — 85 €

Nauhojen vaihto — 240 €
— Lakattu otelauta + 20 €
— Reunanauhallinen otelauta + 20€
— Kovempi nauhamateriaali (Esim. rosteri) + 50 €
— Otelaudan suoristus nauhojen vaihdon yhteydessä + 60€

Nauhojen päät voidaan hioa ilman perushuoltoa — 60 €

Talla ja satula

Satula on yksi kitaran tärkeimmistä osista ja sellaisen valmistaminen sekä trimaus on syytä jättää ammattilaiselle. Satula on syytä vaihtaa jos sen on vaurioitunut tai jo liian matalaksi jäänyt. Satulan kieliurat tehdään yksilöllisesti tietylle kielisetille, eikä kielten paksuuksia kannata vaihtaa ilman satulan vaihtamista. Kielen tulisi olla napakasti urassa mutta luistaa vapaasti jotta soitin voi pysyä vireessä. Yleisin syy esimerkiksi sille ettei vibratallalla varustettu soitin pysy vireessä on se, etteivät kielet pääse liikkumaan vapaasti satulassa. Satula vaikuttaa ensisijaisesti soittimen hienovireeseen, joten sen muotoilu on tarkkaa puuhaa.

Yläsatulan valmistus luusta — 60 €

Tallaluun valmistus luusta — 40 €
— Tallaluun kompensoinnista + 40 €

Korjaushinnat

Katkesiko kaula tai irtosiko talla? Ei hätää, nämä ovat korjattavissa varsin monesti. Mikäli et tiedä mitä olet tekemässä, älä yritä korjata rikkoutunutta soitinta itse, vaan vie se suoraan soitinrakentajalle. Monesti itse korjatut soittimet ovat työläämpiä kunnostaa.

Kuten nauhatöissäkin, on myös soittimen korjauksen jäljiltä suoritettava perushuolto. Tämä laskutetaan korjaushinnan lisäksi.

Irronneen tallan liimaus — 110 €

Halkeaman korjaus — 110 €

Katkenneen kaulan korjaus — 330 €

Kaulaliitoksen korjaus — 350 €

Elektroniikka

Mikrofonin asennus — 60 €
— Lisämikrofoneista kappaleittain +20 €

Mikrofonin vahaus — 60 €

Mikrofonin uudelleenkäämintä — 60 €

Komponentin asennus tai vaihto (potentiometrit, jakit, kytkimet) – 30 €
— Lisäkomponentit kappaleittain + 10 €

Häiriösuojaus — 70 €

Mikrofonin asennus kaikuaukkoon — 60 €

Piezomikrofonin asennus tallaluun alle — 65 €

Etuvahvistimen asennus koppaan — 90 €

Soittimen pintakäsittely

Kielisoittimen uudelleenmaalaus — 450 €
Pitää sisällään vanhan pinnan poiston ja uuden simppelin lakka- ja väripinnan ruiskuttamisen, sekä kiillottamisen. Mikäli mielessäsi on jotain näyttävämpää, onnistuu sekin mutta hinta määräytyy tuolloin tapauskohtaisesti. Käytetyt pintakäsittelyaineet laskutetaan erikseen.

Relikointi
Soittimen relikointi on oma taiteenlajinsa joten en tee sitä. Suosittelen kääntymään näissä asioissa sen alan ammattilaisen, esimerkiksi Vuoren Sakun, puoleen.

Muut työt

Hihnalukkojen asennus — 20 €

Tuntiveloitus — 60 €
Muista töistä laskutan tuntihinnan mukaisesti. Hinnastossa mainitut esimerkkihinnat sisältävät vain työn osuuden. Komponentit, kielet ja muut tarvikkeet laskutetaan erikseen.


Otamme vastaan huoltoja arkisin klo 8-16 välillä. Tervetuloa!

Maksutapoina käy käteinen, pankki- ja luottokortit (MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Vpay, Visa Electron, JCB, Diners Club) sekä NFC-maksut (Apple Pay / Google Pay).

Soitinrakennus

Rakennamme myös tilauksesta soittimia. Hinta määräytyy kitaran ominaisuuksien ja materiaalien mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millainen on unelmiesi kitara. Teen tarjouksen ilmaiseksi.