Soitinhuolto ja -korjaus

Asiantuntevasta kivijalkaliikkeestä ostettu soitin on yleesä hyvissä säädöissä, mutta esimerkiksi nettikaupoista tilatut tehdaskitarat olisi syytä säätää kuntoon ennen käyttöönottoa.

Kielisoitin muutenkin kaipaa säännöllistä huoltoa. Riippuen kitaran säilytysolosuhteista jopa kaksi kertaa vuodessa. Talven lämmityskaudesta johtuen huoneilmankosteus Suomessa vaihtelee paljon ja vaikuttaa rajusti soittimen puisiin osiin. Puinen soitin elää ja kaipaa säätöä kosteuden vaihtelun mukaisesti. Säilytäthän soittimesi aina asianmukaisesti kovassa laukussa kostuttimen ja ilmankosteusmittarin kera, sekä huolehdithan varsinkin otelaudan säännöllisestä puhdistamisesta.

Voit sopia soittimellesi etukäteen huoltoajan ottamalla ensin yhteyttä meihin sähköpostitse. Näin soittimesi voi olla huoltoaikaan saakka sinulla käytössäsi eikä meidän huoltohyllyssä odottamassa vuoroaan. Voit noutaa soittimen myös välittömästi huollon valmistuttua. Sinun ei tarvitse siis odotella epätietoisena viikkokausia huollon valmistumista, vaan soitin on taas nopeasti takaisin käytössäsi.

Meiltä saa myös ostettua halutun suuruisia lahjakortteja, joilla voi näppärästi kuitata huollon myöhemmin. Tämä on oiva lisä esimerkiksi uuden lahjakitaran kumppaniksi.

Huoltohinnat

Kielten vaihto — 20 € + kielet
Suoritamme kielten vaihtamisen opastaen samalla kuinka se kannattaa kyseisen soittimen kohdalla tehdä. Kielet laskutetaan erikseen. Voit tuoda ne myös itse. Jos et ole varma mikälaiset kielet soittimeesi kannattaisi ostaa, niin olethan yhteydessä etukäteen.

Käyttöönottosäätö — 50 €
Oletko juuri hankkinut uuden kitaran ja se tulisi säätää kohdilleen ilman ylimääräistä puunausta tai kieltenvaihtoa?

Perushuolto — 80 € / 60 € / 40 € + kielet
sähkökitara tai -basso — 80 € +kielet
akustinen ja klassinen kitara tai basso — 60 € +kielet
alle 18 -vuotiaiden kitarat tai bassot — 40 € +kielet

Perushuoltoon kuuluu soittimen puhdistaminen kauttaaltaan sekä otelaudan öljyäminen. Kaikki osat tarkastetaan puhdistamisen yhteydessä. Nauhat kiilloitetaan ja soitin trimmataan soittokuntoon. Perushuollon yhteydessä vaihdetaan aina kielet. Valikoimastamme löytyy joitain peruskieliä joista veloitamme erikseen, mutta mikäli sinulla on omat suosikit, tuothan ne soittimen mukana.

— Floyd Rose tallasta veloitamme +25 €

Mikäli olet kiinnostunut oppimaan oman soittimesi perushuollon, varataan projektille aika erikseen ja tehdään tämä samaan hintaan yhdessä. Jokaisen soittajan tulisi kielten vaihtamisen lisäksi osata tehdä soittimensa perussäätö, ja neuvomme siinä mielellämme.
Luennoimme myös mielellämme oppilaitoksille tai isommille ryhmille soittimen ylläpitoasioista. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Minimiveloitus — 20 €
Joskus voi käydä niin, että tulemme asiakkaan kanssa siihen tulokseen kesken huollon ettei huoltoa kannata jatkaa, vaan se on esimerkiksi palautettava myyjälle valmistusvirheen vuoksi. Näissä tapauksissa joudumme veloittamaan tämän pienen korvauksen menetetystä työajasta. Ennen varsinaista työtä suoritettava arviointi on kuitenkin aina ilmaista, joten älä epäröi tuoda soitintasi näytille.

Nauhatyöt

Kielisoittimien otelaudan nauhat ovat kuluvia osia ja näitä tulee säännöllisesti hioa tai jopa vaihtaa. Kun soittimen nauhat hiotaan tai vaihdetaan, tulee lisäksi suorittaa soittimen perushuolto. Nauhatyötkin oppii tekemään itse, mutta emme suosittele tekemään sitä ilman asianmukaisia työvälineitä ja tietotaitoa.

Nauhojen hionta — 180 € + kielet
— Sisältää perushuollon.

Nauhojen vaihto — 300 € + kielet
Hinta sisältää perushuollon ja materiaalit.
— Lakattu otelauta + 50 €
— Reunanauhallinen otelauta + 20€
— Kovempi nauhamateriaali (Esim. rosteri) + 100 €
— Otelaudan suoristushionta nauhojen vaihdon yhteydessä + 60€ (lakatun otelaudan suoristus hinnoitellaan erikseen pintakäsittelystä johtuen)

Nauhojen päiden hionta — 140 € + kielet
Perushuollon yhteydessä voidaan hioa myös törröttävät nauhojen päät, hinta sisältää myös perushuollon.

Talla ja satula

Satula on yksi kitaran tärkeimmistä osista ja sellaisen valmistaminen sekä trimmaus on syytä jättää ammattilaiselle. Satula on syytä vaihtaa, jos sen on vaurioitunut tai jo liian matalaksi jäänyt. Satulan kieliurat tehdään yksilöllisesti tietylle kielisetille, eikä kielten paksuuksia kannata vaihtaa ilman satulan vaihtamista tai trimmausta. Kielen tulisi olla napakasti urassa mutta luistaa vapaasti jotta soitin voi pysyä vireessä. Yleisin syy esimerkiksi sille ettei vibratallalla varustettu soitin pysy vireessä on se, etteivät kielet pääse liikkumaan vapaasti satulassa. Satula vaikuttaa ensisijaisesti soittimen hienovireeseen, joten sen muotoilu on tarkkaa puuhaa.

Satulan valmistus luusta — 60 €
Sisältää materiaalin.
— Akustisen kitaran alasatulan kompensoinnista + 40 €

Korjaushinnat

Katkesiko kaula tai irtosiko talla? Ei hätää, nämä ovat korjattavissa varsin monesti. Mikäli et tiedä mitä olet tekemässä, älä yritä korjata rikkoutunutta soitinta itse, vaan vie se suoraan soitinrakentajalle. Monesti itse korjatut soittimet ovat työläämpiä kunnostaa.

Kuten nauhatöissäkin, on myös soittimen korjauksen jäljiltä suoritettava perushuolto. Tämä laskutetaan korjaushinnan lisäksi.

Irronneen tallan liimaus — 110 €

Halkeaman korjaus — 110 €

Katkenneen kaulan korjaus — 330 €

Kaulaliitoksen korjaus — 350 €

Elektroniikka

Mikrofonin asennus tai vaihto sähkökitaraan — 60 €
— Lisämikrofoneista kappaleittain +20 €

Komponentin asennus tai vaihto sähkökitaraan — 30 €
— Lisäkomponentit kappaleittain + 10 €

Akustisen kitaran mikitys — 160 € + komponentit ja kielet
Sisältää mikrofonien asentamisen ja tarvittavan kitaran modifioinnin lisäksi perushuollon.

Muut työt

Tuntiveloitus — 60 €
Muista töistä laskutamme tuntihinnan mukaisesti. Hinnastossa mainitut esimerkkihinnat sisältävät vain työn osuuden. Komponentit, kielet ja muut tarvikkeet laskutetaan erikseen.


Maksutapoina käy käteinen, pankki- ja luottokortit (MasterCard, Visa, American Express, Maestro, Vpay, Visa Electron, JCB, Diners Club) sekä NFC-maksut (Apple Pay / Samsung Pay / Google Pay -mobiililompakot).

Soitinrakennus

Rakennamme myös tilauksesta soittimia. Hinta määräytyy kitaran ominaisuuksien ja materiaalien mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millainen on unelmiesi kitara. Teemme tarjouksen ilmaiseksi.